Skrýt mapudiskuze na mapě

Spojené arabské emiráty

výběr diskuze podle destinace

Diskuze - všechny informace o Dubaji

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

všechny informace o Dubaji

12.02.2009 11:19:29 | dulinka

Ahoj, právě jsem se vrátila ze SAE. Bydlela jsme přímo v Dubaji a myslím, že jsem ji prošla křížem krážem, zjistila spoustu podstatných informací, o které se s Vámi ráda podělím. Jestli máte jakoukoliv otázku ohledně pobytu v Dubaji (doprava,pláž,moře,nákupy,mrakodrapy, atd.) tak se na mě klidně obraťte. Ráda vám na ně odpovím.

Poslední reakce

Re: všechny informace o Dubaji   (212.111.17.***) 11.03.2012 17:03

Ahoj ,chystáme se s rodinou na konci dubna do Dubaje a zajímajím se o vše.Kde kupovat jídlo,co s bespečností,oblékáním, kde se dá koupat.Nevím jestli se má zpráva k vám dostane(jsem poprvé na těchto stránkách),ale jestli jo ,tak předem děkuji za odpověď.Můj email ledvinkova.l@seznam.cz

Re: Tak jsme zpátky   Majka (89.190.52.***) 06.03.2012 17:06

Fofíku, nebuť hrubý! V Deiře jsme byli, prochodili ji pěšky , smrad tam nebyl a takový binec jako v Hurghadě taky ne. Neříkám, že tam je luxus jako v Dubai Mall, ale není to tak zlý!

Re: Tak jsme zpátky   FOFIK (85.161.189.***) 06.03.2012 11:48

to jste asi tezko krizem krazem projeli ( mozna rychlikem) protoze bys tady nepsala takove bludy - treba v casti deira je to uplne stejne jako v jinem beznem arabskem sveta - bordel spina na zemi zkazene potraviny a zelenina a nekde z toho i sileny smrad - takto to vypada ve vetsine ulicek v teto casti - to se chce podivat take jinam nez do obchodniho centra nebo pod mrakodrapy - takze doporucuji priste chodit pesky a nejezdit rychlikem ci pozorovat z letadla :-D

Tak jsme zpátky   Majka (89.190.52.***) 05.03.2012 13:03

z Dubaje. Projeli jsme ji křížem krážem a byli jsme opravdu nadšení..moderní architekturou, čistotou a absolutní bezpečností. Mužskou část rodiny dostala Burj Khalifa a mě tančící fontána...no a samozřejmě nákupy. I když je v Dubaji poměrně draho, nakoupit se dá skvěle a za dobré ceny. Jen mě zklamaly parfémy. Ty jedině lze nakupovat ve starém městě a smlouvat a smlouvat. Ale stejně na 500 Kč (jak tu někdo psal) jsem to nedostala ani náhodou a to se dva obchodníci přetahovali a vykřikovali ceny v podstatě už jen sami na sebe.
Takže toto je první muslimská země, kam bychom se rádi vrátili. V těch ostatních jsme zkoukli památky a pryč!

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 05.03.2012 09:56

dakujem, dnes to budeme vybavovat.
so svokrou je to divné, povedala som jej, aby tam zavolali, ako ste radili, zatial neviem... ale dám vediet potom ;)

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 04.03.2012 19:06

Omlouvam se, ale opravují Maestro card pochopitelně na MASTER card.

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 04.03.2012 14:05

To se svokrou je divné, já jsem urgovala pouze jednou a krátce po urgenci (asi druhý den...už si nepamatuju) vízum dorazilo. Pokud nezkousela telefon do Prahy, tak ať to hned zítra udělá. Přímo tam toho moc nevědí, ale občas něco potřebuju vyřídit tak volám tam a když si neumí poradit, přepojí mě do Dubaje. Ohledně víza jsem ještě neměla problém. A to už jsme žádali tolikrát, že to ani nespocitam. Platbu chce systém hned po vyplnění žádosti, jako internetový nákup.

Co se týká příloh: když to po mě chce poslední stranu pasu - dám ji tam i když na ní nic není, když to po mě chce ubytování - dám ho tam, když je k dispozici, ale jednou už jsem žádala i bez ubytování. Myslím ale, že pokud se tam přiloží potvrzení z hotelu, je to mnohem lepší.
Nemůžete mi dat potom vědět, jak to dopadlo so svokrou? Jsou to zkušenosti, které mě zajímají. Díky.

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 04.03.2012 11:54

dakujem za podrobný popis, prekvapilo ma ale, ze je potrebne prilozit aj voucher do hotela? to je pre mna nova informácia...
ohladne toho skenu pasu, tak u mna je strana s informáciami na 1.strane a na poslednej nie je nic... takze som predpokladala, ze staci sken tej 1. strany a vrchná strana pasu...

a este taky detail... po vypísaní toho formuláru mi spatne poslu nieco na úhradu, alebo sa to plati, hned pri vypisovaní toho formuláru?

mám velku zodpovednost za 7 ludi, tak by som to nerada dovrzala nejakou hlupostou...

a svokra, tam ide uz 8mi krát, víza ziadali uz viac krat, preto nie je predpoklad, by nieco zle vyplnili... uz 2 krat kontaktovali Emirates, cez kontaktny mail, ale stale nic...???
prave kvoli tomuto pripadu sa tak velmi obavam vybavovaniu viz pre celu nasu skupinu...:(

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 04.03.2012 11:19

Víza přes Emirates ... Platba za víza skutečně ne kartou VISA elektron. Je třeba VISA bez ničeho a tuším maestro card. Víza jsou doručena do 1 týdne, pokud je sestra nedostala tak dlouho, ať ihned napíše urgenci (někde je tam urcitě kontaktní mail a současně ať zavolá na Emirates Do prahy, aby ji pomohli urgenci urychlit. Při volání do Prahy ať je připravena na to, že ji mohou přepojit na linku do UAE, tudíž ať je připraven někdo mluvící anglicky.

Proběhla žádost včetně platby? Pokud se pokusí žádat že své letenky znovu, je tato možnost deaktivovaná?

Pro jistotu zopakuji postup:
1. Koupit letenku
2. Na str. Emirates kolonka manage a booking
3. Najít si odkaz na vízum
4. Požádat o vízum a zde poprvé pozor - napište e-mail, kde můžete okamžitě
komunikovat, dostupný ..... Na tento e-mail přijde teprve odkaz na konkrétní žádost o víza.......tato fáze trvá i několik hodin, maximálně půl dne.
5. Teprve až přijde odkaz na e-mail, lze otevřít formulář a vyplnit konkrétní žádosti s prilohami (kopie pasu...str. s údaji, poslední str. pasu, pasová fotka, potvrzení ubytování, všechny přílohy v jpg o max velikosti 200kb. Na závěr se platí kartou VISA (ne elektron) a jak jsem již napsala výše, tak možná maestro card. Vyřízení trvá 4- 5 pracovních dní maximálně!!! Pokud do té doby vízum nepřijde, je třeba urgence. V UAE je v pátek a v sobotu víkend, takže ideální je žádost podat v sobotu. Pak plyne lhůta od neděle a vízum byste do čtvrtka měli mít.

Vízum přijde na e-mail, stejně tak jako případné přípomínky z imigracniho. Pokud nepřišlo nic, je něco špatně.

Re: všechny informace o Dubaji   Delfina (90.180.87.***) 04.03.2012 10:50

Ahoj, já bych měla zájem si o tom napsat třeba na sky. Letíme za 3 dny a jsem docela vynervovaná, jsme starší lidi neznáme angličtinu, chtěla bych vědět jak to třeba probíhá po příletu na letiště, kdy uvidím delegáta který se mě ujme.No a taky kde třeba měnit, kolik, nebo jak kde se najíst, jedeme na polopenzi, tak nějaké lehčí občerstvení , kde nápoje. letíme do hotelu Bin Majid Beach hotel. Těším se , moc jsem si přála , ale teď mám cestovní horečku, jak to tam zvládneme.

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 03.03.2012 21:25

prosím vás vyvráťte mi informáciu, že v SAE sa nedá platiť/používať visa elektron...
čaká ma vybavovanie víz pre 7 osob cez emirates, ak máte dáky typ naco si dávať pozor, sem s ním...
svokra poziadala o víza tiež u emirates uz pred 3 týždnami, dodnes jej neprisli, o necelé 2 týždne má letiet... a to tam ide uz po 8-mi krát...

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 20.02.2012 14:44

dakujem za info, mozno ho poslem na dáky rybársky výlet, nech uloví dákeho žraloka :) alebo opačne :)))))

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 19.02.2012 16:18

Bez povolení se skutečně nesmí chytat a raději bych to ani nezkoušela. Krátkodobé povolení může vydat hotel,"výletová" agentura nebo potapěčské centrum - pořádají se rybářské výlety. Na samostatné chytání...to teda nevím, třeba dávají i to, ale více se přikláním k tomu,že ne. Zeptejte se v hotelu, oslovte je i e-mailem.

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 18.02.2012 20:56

mám jednu nezvyčajnú otázku... dajú sa v SAE chytať ryby? manzel, rybár, mi s tým brúsi uši, mám mu to zistit... nerada by som tam este riesila dáke porušenie zákona kvôli jeho rybárskej vášni :)

Re: Dubaj vízum   Majka (89.190.52.***) 17.02.2012 16:25

Aice, děkuji za info... pochopila jsem, že Ti šlo jen o princip. Ještě jsme nejeli ani neletěli-až za týden. Tu mylnou info o letu nám dala slečna v CA, ale už přišly pokyny, tam je vše jasně a přehledně vypsáno. U Chelsea Towers nás má čekat delegát místní CK, tak uvidíme ;-)Každopádně díky Tobě budeme počítat i s eventualitou, že tam bude jen vítr... 8-)

Re: Dubaj vízum   Aice 16.02.2012 16:11

Pro anonym
Asi jsem byla špatně pochopena,nestěžuju si na pár dirhamů za taxi,ani na ubytování-naopak si to nemůžu dá se říct vynachválit,za ty peníze..Jen jsem upozornila na přístup cestovky,která nějak vypustila pár klientú..Od příjezdu do Abu Dhabi jsme se o sebe musely postarat sami..Mně to nevadí,cestuju celkem dost,i se taknějak domluvím,ale přečtětě si,co píšu v závěru,než budete ostrej,anonyme =-O ..

Re: Dubaj vízum   (90.181.221.***) 13.02.2012 07:21

Je to na invii znovu,asi docházelo zrovna k nějakým úpravám. Dokonce od 22.2. Je to za 12 990,- se snídaní!!!!!! To je o něco více než cena letenky!!!! K tomu transfer a je to pobyt zdarma!!!!! Neuvěřitelná cena, když si člověk představí, že používá ten skvělý plazovy klub. (Píšu o hotelu Hilton RAK). Je umístěny v přístavu a dopravu na pláž jisti hotel, přičemž v případě tohoto řetězce to nemůže mít chybu. :-)

Re: Dubaj vízum   (90.181.221.***) 12.02.2012 15:12

Ajajaj.......tak lastky už se dostaly na běžnou úroveň. Ještě včera se dal hilton Rak s polopenzí koupit za 18 990,- a bin majid byl taktéž velmi levný. Dnes finito.

Re: Dubaj vízum   (90.181.221.***) 12.02.2012 14:58

Pro Aice
Co byste za ty prachy chtěla za servis?Sama jste napsala, že jste od cestovky koupili levněji než při přímé rezervaci. Za ceny last minute do některých zarizeni bych ja osobně ještě priplatila a ne si stěžovala na pár dirhamů za taxi. Určitě to taxíkem nebylo ani složité ani drahé. Teď je opět období neuvěřitelných last minute, při současných cenách např hiltonu ras al khaimah bych se vůbec nedivala na to, že se nejedná o hotel na pláži (hilton má plážový servis do svého resortu jistě dobře zajištěn). O dalších nabídkách na městská či mimodubajska zařízení ani nemluvím. :-) Kdo ještě nekoupil....určitě nyní neprohloupite. Jenom koupání nyní může být takové nejisté.

Re: všechny informace o Dubaji   (88.101.83.***) 12.02.2012 13:17

:-)moc děkují za radu

Re: Dubaj vízum   (88.101.83.***) 12.02.2012 13:17

prosím o radu kde máme vyměnit eura?.máme pobyt v hotelu MBMR

Re: Dubaj vízum   Aice 12.02.2012 12:39

Majko,my jsme dopadly s kámoškou tak,že nás samotné dvě vyhodil bus v Dubai na Chelsa tower,měl tam na nás čekat delegát z jejich arabské cestovky,dopravit nás do hotelu,a samozřejmě nečekal nikdo.. Takže jsem volala české delegátce,ta nám řekla,at si vezmem taxi a dopravíme se do hotelu sami,že nám účet proplatěj..To jsme samozřejmě udělaly,no ale k proplacení se potom naše cestovka neměla,prý to byla naše chyba,že jsme přijeli busem pozdě!!..No tak to bylo něco na mě,pravda je,že jsme přijeli místo v 9.50 v 10.00,určitě ne naší vinou,ale to,že na nás nikdo nepočkal,nenechal vzkaz,prostě cestovka totálně ztratila zájem o klienty,tak to mě nadzvedlo..Nešlo o pár dirhamů,ale o princip..Co kdyby se to stalo starším lidem,nebo komukoliv,co prostě neví,jede takhle poprvé.. Takže pak jsme si se slečnou delegátkou vše vyjasnily a doufám se to už nikomu nestane.. >:)

Re: Dubaj vízum   Aice 12.02.2012 12:23

Pro Majku-zajímalo by mně,čím jste z Abu Dhabí těch 100kilometrů do Dubai letěli..Leda vlastní helikoptérou,ptz v ceně letenky se jezdí busem..Leda že by měli změnu,ale to by asi stálo víc..

Re: Dubaj vízum   Aice 12.02.2012 12:20

Tak jsem info jaksi prošvihla..Doufám se vám tam líbilo a věřím,že jste vše zvládli.. ;-)

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 11.02.2012 23:57

Obecně platí(i pro pohyb například po obchodních centrech a jinde na veřejnosti), že slušný odev jsou u zeny zakryta kolena a ramena, u muze dlouhé kalhoty a při pohybu venku kalhoty alespon pod kolena. Např. Sexy kratasy a tricko na ramínka s odhalenym pupikem.....to člověk ukazuje že je naprosto nevzdelany turista a mnohdy sklidi i nepříjemný pohled. Sama rychle pochopíte,v čem se budete cítit dobře. V turistických zónách se ale toleruje ledasco, člověk by měl sám mít respekt.

Re: všechny informace o Dubaji   (88.101.83.***) 11.02.2012 23:31

dobrý den.chtěla jsem zeptat co mam oblékat v hotelovým areálu na večeří a na snídani a tk..? O:-)

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 11.02.2012 12:36

Na to je lepší RAK nez UMQ. Ale ten Regent resort má opravdu vynikající polohu, všechny turistické cíle Dubaje jako by kamenem dohodil... V Rak jsou samé pěkné hotelové komplexy, ale z Dubaje mnoho neuvidíte. Časově náročné přesuny i mezi jednotlivými body. Za jeden výlet to buď obsvistite tak rychle, že si ani neuděláte fotky nebo to nestihnete. A není nad to, se poflakovat na kavicce pod nejvyšší budovou za zvuku fontány ... Nebudete litovat. Jsem plážový povaleč, ale protože znám Dubaj, tak mi věřte, že bych v tomto případě ozelela komfort hotelového resortu s bazény...ta veřejná pláž je velmi dobrá, malý kousek odsud je plážový park kdyby to nestačilo, skvělý akvapark, kde si pripadate jako v ráji, fotky jako bič... Neskutečně blízko je creek a báječná atmosféra na souku... Prostě se koupete a v podvečer vyrazíte každý den jinam, za taxi utratite málo, protože vše je blízko. Znám spoustu lidí, co jeli do RAK, užili si skvělou dovolenou a další rok vyrazili do Dubaje do města. Hezkou dovolenou : a hezky výběr dle vašich představ. :-)

Re: všechny informace o Dubaji   kali23 11.02.2012 11:05

dakujem Vám obom za postrehy, presne tie vzdialenosti som chcela vediet... samozrejme aj ja mám v kazdej krajine radsej poznávanie, nez lezanie pri mori, ale toto bude moja "posledná" dovolenka pre tento aj budúci rok, čaká ma totiž mamičkovanie, takze teraz by som chcela naozaj kludnu dovolenku s istotou tepleho pocasia a hlavne tepleho mora a nie moc daleko a s istotou dobrej stravy, inak by sme opat sli na Kubu....
ano ten hotel Lou Lou som videla a celkom sa mi pozdaval :)
a chcu sa k nam pripojit nasi znamy, takze potrebujem zistit aj tieto detaily ohladne vyletu do dubaja :)

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 10.02.2012 17:02

tady je nabídka nějaké cestovní kanceláře. Myslím, že je to docela zajímavé pro ty, kdo chtějí kombinaci Dubai i moře.
http://www.palma-travel.cz/zeme/spojene-arabske-emiraty/emiraty-dubaj-jumeirah-beach/regent-beach-resort/

Re: všechny informace o Dubaji   (90.181.221.***) 10.02.2012 15:08

Z RAK cena taxi jeden směr cca 200dh, časově podle provozu a podle místa kam chcete minimálně hodinu - kdyz to dobře jde, moderní část ještě déle, fujairah -daleko pro dojíždění, um - al k - blíže jak Rak ale v čase přepravy to hraje menší roli atd. Sharjah - určitě se vám nabízí třeba Lu Lu hotel, ale pozor na soukromé pláže (ohrazena hotelova pláž ) můžete být potom rozčarování omezenosti pohybu atd. Vždy říkám. Buďto moře nebo Dubai. Oboje lze skvěle taky, ale za to se musí zaplatit. Já bych šla fakt do města a k moři jela zcela jinam. Dubai za to stojí. Ono to moře není ani moc levne v jiných emirátech. Díval jste se na :-) Regent resort? Je to asi nejlevnější hotel u vody v Dubaji. Bez luxusu, u veřejné pláže....ale každý večer můžete vyrazit do Dubaje a to za to fakt stojí. Dívala jsem se, že pokoj pro 2 se snídani ie za 120 usd, dítě do 12 let zdarma. Letenka emirates za 11 500,- vízum 75 usd, taxi z letiště tak 30-40dh, to je možná méně než v rak. :-) A ano, v květnu už je teplo.