Skrýt mapudiskuze na mapě

Spojené arabské emiráty

výběr diskuze podle destinace

Diskuze - Tranzitní vízum a razítko z Izraele

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Tranzitní vízum a razítko z Izraele

23.11.2008 01:38:28 | Dzarda

Dzarda Ahoj, mám dotaz. Poletíme v únoru přes Dubai s Fly Emirates. Máme v Dubaji cca 9 hodin, tak jsem chtěl udělat malý výlet po městě. Ale zjistil jsem, že možná budu mít problém aby mě tam pustili ikdyž jen na tranzitní vízum, protože mám v pase razítko z Izraele. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

Poslední reakce

Re: Víza v Dubai   Martin (78.45.250.***) 15.02.2012 09:55

Zdravim, mam dotaz zda budu potrebovat k tranzitnimu vizu do sae i hotel, budu tam v dubai jen 12hodin, protoze tam mam 16hodinovy prestup z bangkoku. Predem dekuji za info.

RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   morph (89.103.73.***) 14.02.2011 19:31

take bych se rad zeptal jak je to s tranzitnimy vizy? Je potreba se objednat hotel? Neda se to nejak obejit? A jak je to s cenama?

RE: RE: RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Marisa 15.02.2010 19:54

Dobrý večer, chci se zeptat, v pátek odlétám do Thajska a mezipřistání máme v Dubaji. Je stále možné zakoupit si zde tranzitní vízum? Doslechla jsem se totiž, že v létě loňského roku byla tato možnost koupit si na pár hodin vízum ZRUŠENA. Děkuji za odpovědi. ;-)

RE: RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Dzarda 20.09.2009 21:01

Tomashi ja zase spis verim letecke spolecnosti Emirates airlines, že pokud si koupite letenky od nich a zaroven vam zarizuji vizum, tak vam pas nikdo nekontroluje. Myslim, ze s nimi leta docela hodne lidi a jiste by to netvrdili, kdyby to nebyla pravda...

RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Tomash (86.96.226.***) 18.09.2009 00:03

Jen strucne pracuji v Dubaji nikoliv pro Fly Emirates takova firma neexistuje, ale pro Emirates airlines.Jedna se o slogan Fly emirates. Co se tyce Izraelskeho razitka, tak se opravdu o problem jedna, a je vice mene stesti kdyz Vam imigracni urednik neprolistuje pas..... A verte mi, prochazim imigracnim nekolikrat tydne. Ale Dubai je krasna budte vitani!

Viza   Dubaj (193.85.12.***) 08.09.2009 11:55

RE: RE: Víza v Dubai   Dzarda 17.04.2009 12:11

Ahoj všichni, navážu na doporučení níže.
Dovolím si říci, že lepší než taxík, je vychytávka, která je v Dubaii fakt vymyšlené.
V Dubaii totiž jezdí tzv. Big Bus. Jsou to dvoupatrové klimatizované nebo otevřené autobusy, které jezdí po 2 okruzích, modrém a červeném a mají zastávky u všeho, co je v Dubaii zajímavé. Koupíte si lístek, který platí celý den a projedete si celé město. Můžete kdekoli vystoupit a zase nastoupit do dalšího. Jezdí po 20 minutách. Naprosto skvělá a vymyšlená věc. Takto jsme si projeli v klidu celou Dubai, včetně koupání na pláži, nákupů, atd atd. Pokud je prostě v Dubaii něco zajímavé, tak tam má ten autobus zastávku.
Jen my jsme tak často vystupovali a nastupovali a zdržovali se, že jsme stihli "jen" jeden okruh. Druhý "starým" městem jsme již během jednoho dne nestihli. Existuje i noční okruh.
Jinak co se týká diskuse k tématu Víza a razítka z Izraele: neměli jsme žádný problém. Možná to je tím, že jsme měli tzanzitni viza od Fly Emirates, ale spis myslim, ze to nikdo neresi. Vubec pasy neprolejzali.
A zaverem, pokud letite pres Dubai, urcite si tam udelejte na den az tri zastavku. Krasny koupani, zajimave mesto, zazitek...
Pridam sem i nejaky fotky, az je zpracuju, ale zatim klidne juknete i k nam na web, kde budeme postupne pridavat virtualni prohlidky z Dubaie, najdete je na Virtualtravel.cz .

RE: Víza v Dubai   aztec 17.03.2009 14:05

Ahoj Jitko! S tím počasím je to vždy sázka do loterie, avšak vhodně zvoleným termínem máš podstatně větší šanci na to lepší. Jinak po Dubai se dá jezdit třeba i místní MHD, velice levné, ale taky velice zdlouhavé. Pokud ale máš jen pár hodin, musíš použít taxi, jako jsme to udělali i my. Je to drahé, ale spolehlivé a doveze tě všude tam, kam si zvolíš. Než jsme to ale zjistili, uteklo hodně času a pak jsme všude jen chvátali. Je tedy dobré předem si zjistit, co stojí za shlédnutí, Dubai je megalopole, vše je od sebe hodně vzdálené, za 6 hodin se ale dá dost vidět. Dubai prostě za návštěvu rozhodně stojí!

RE: RE: Víza v Dubai   Jitka 15.03.2009 12:27

azteku - díky moc za info, ještě to nemám přesně zjištěné, ale za nějaký mírný poplatek je možné let posunou o den. Máme zatím několik možných variat, buď Emirates nebo ty Ukrajince (teď mají skvělou cenu letenek) nebo přes Soul (tady bych taky chtěla případně na 2-denní okruh po městě)do Phnom Phenu (cena 15 tisíc). V Thajsku jsme byli teď v lednu, byla docela zima a často pršelo (Číňani nám zavařili s tou jejich přehradou 3 soutěsky, aneb studený El-Nino na vlastní kůži), příště chceme i do Kambodži, tam nám naopak doporučili jet v létě. Zatím je dost času, tak sbírám informace....(a jako vždy se rozhodnu blbě...).
Ale pokud bychom letěli s Emirates, rozhodně bych se chtěla podívat po městě. Jo - a vy jste si vyrazili jen tak sami taxíkem nebo jste využili nějakou jejich nabídku na okruh po městě? Co se všechno dá za těch 11 hodin stihnout?

RE: Víza v Dubai   aztec 15.03.2009 10:10

Ahoj Jitko! Až když jsem měl v ruce letenku jsem zjistil, že máme v Dubai mezipřistání v délce jedenácti hodin, proto jsem se zajímal o možnost dodatečného vyřízení tranzitního víza, nikdo mě o této možnosti neinformoval. Až na letišti mi tuto možnost potvrdili u přepážky Emirates, neboť je to možné pouze přes ně, pokud se letí s nima. Nevím, kolik stojí vízum pro děti, zadarmo ale určitě nebude. Jak už jsem psal, vízum je na 96 hodin, myslím si, že kdyby jste si u Emirates zařídili ty dva dny, vyjdou vám vstříc, bude-li místo při příštím letu. Bude to ale chtít vyřizovat s dostatečným předstihem. Jinak Vás lituji, hodláte-li vycestovat do Thajska v červenci, je to začátek období dešťů, prší tam i několikrát za den. Co se týče letenek, mohu vřele doporučit ukrajinské aerolinky, které se specializují na Thajsko a jsou bezkonkurečně nejlevnější. Jedna z dalších možností je zhruba tak měsíc před odletem sledovat lasty od německých CK, mají nabídku letenek za zajímavé ceny, ovšem nelétají z našich letišť. Dokonce i Fscher občas překvapí skvělou cenou, je to však na first limit.

RE: RE: RE: RE: RE: Víza v Dubai   Jitka 14.03.2009 11:36

azteku - chtěla jsem se zeptat: děti platí stejnou částku za vízum jako dospělí? Pak by mně ještě zajímalo, jestli Ti přímo na letišti nabídnou výlet - prohlídku Dubaje (brala bych asi dvoudenní s přenocováním) a za kolik.
Díky předem za informace.
Chtěli bychom letět příští letní prázdniny (asi celý červenec 2010) na měsíc do Thajska právě přes SAE, kdy se mám začít dívat po levných letenkách? Nemám s tím zkušenosti a když už si vzpomenu, tak jsou letenky vyprodané nebo šíleně drahé.

RE: RE: RE: RE: Víza v Dubai   aztec 26.02.2009 15:07

Zdravím! Před pár dny jsem se vrátil z dovolené, kdy při letu tam jsme měli v Dubai 10 hodin pauzu. Samozřejmě jsem se také zajímal o možnost tranzitního víza, mám tedy ty nejčerstvější informace. Vízum lze vyřídit přímo na letišti přes Fly Emirates, platí 96 hodin a zaplatil jsem za něj 179USD pro dvě osoby. Důležité je však vědět, že toto vízum je podmíněno povinnou výměnou 150Dh na osobu a den (výše povinné výměny je ale nejspíš na blahovůli bankéře a zpětná směna je prý vyloučena). Vyřízení samotného víza je sice procedura typická pro arabský svět, stojí však za to, návštěva Dubaie je fascinující prohlídka neuvěřitelně expandující metropole. Co se týče diskuze na téma izraelské razítko v pase, k tomu mohu všem říci jen jedno - pokud hodláte flegmaticky přistupovat k cestování mezi kulturami, nedivte se, že vás někde třeba jen zavřou. Neexistuje totiž žádné pravidlo, které by jednotlivému úředníkovi nařizovalo, jak má postupovat v neobvyklých situacích a žádné velvyslanectví vám nepodá fundované stanovisko k diplomatickým záležitostem (tak třeba na žádném velvyslanectví USA vám nikdo neřekne, že pro vstup na jejich půdu má rozhodující vliv imigrační úředník). Do Sýrie vás s izraelským razítkem v pase nepustí ze zcela zjevných příčin, proč to však riskovat při přechodu i do jiných arabských zemí? Před časem jsem se pohyboval po Blízkém východě, mám tu zkušenost, že v Sýrii se o Izraeli dobře nemluví, Libanon je stále pod imigrační správou Sýrie, Jordáncům je to fuk, Iráčani se chovají nevyzpytatelně a Íránci vstřícně. Trefíte-li však na neústupného úředníčka, zapomeňte na další cestu alespoň do doby, než jej vystřídá jiný kolega. Máte-li někdo pochybnosti o razítku, nejmenším problémem je proto nechat si vystavit nový (či druhý) pas a neriskovat zbytečné problémy. Tyto informace na oficiálních stránkách nehledejte, toto jsou nepsaná, avšak velmi platná pravidla.

RE: RE: RE: Víza v Dubai   Dzarda 27.01.2009 21:17

Ahoj, tak jsem se vratil z jednani s Globair (v cechach zastupuji Fly Emirates) a ptal se jak je to s razitky z Izraele v pase. Rekli mi, ze to, co se vypravi na internetu a je dokonce napsane na strankach ministerstva je nesmysl. Vsichni kdo leti s Fly Emirates do Bubaje a chteji si udelat v Dubaii prestavku na treba 3 dny, tak potrebuji tranzitni vizum za 1100 Kč (limit na tranzit vizum je myslim 96 hodin) a razitko z izraele NEVADI, informovali se na to i na velvyslanectvi SAE ve Vidni…nemeli pry s tim nikdy problem nehlede na to, ze tam priletite uz s vizem a nikdo nepatra v pase kde ste cestoval, zejmena pokud priletite s Fly Emirates…jedine co by byl problem, je ze mate izraelsky pas :) takze na druhy pas prdim a dam vedet jak jsem dopadl :)

RE: RE: Víza v Dubai   Dino 25.01.2009 11:40

Je to kachna :-D a nic jineho :-D Souhlasim s Dzardou,nikdo s tim problem nemel,(bude zajimave jak se mozna zrovna ted zacnou tyhle pripady objevovat :-D )je to jen o tom kdo ma strach(udela si druhy pas) a nekdo to proste neresi.Je to stejne joko napriklad v USA,mas vizum a o vstupu stejne rozhoduje urednik,ktery te vpusti ci nikoli.Malo ktery urednik je pohodar s usmevem,vetsinou vystupuji jako nepristupni(ja jsem celnik a kdo je vic??)a obcasne listovani v pase k tomu image proste patri ;-)

RE: Víza v Dubai   Dzarada (84.42.172.***) 24.01.2009 20:49

Další strašák...ještě jsem nikde na googlu, nikde v diskusích a ani nikde nenasel jedineho cloveka co by mel problem s razitkem Izraele v pase pri vstupu do Dubaje...na zastoupeni Fly Emirates, kde mi vyrizuji viza rekli ze je to nesmysl...tak ted babo rad. Verit strasakum nebo tem co maji zkusenost...

Víza v Dubai   Kaka01 (90.178.40.***) 19.01.2009 20:23

S razítkem Emirátů v Izraeli Vás mohou bez udání důvodu zadržet na 7 dní a stejné je to rovněž v Dubai. Pokud chcete poznat jejich vězení, tak si určitě nevyřizujte druhý pas. Jinak druhý pas Vám u nás vystaví bez problému,neboť naše úřady znají tento problém.

RE: REEE   Tonda 2 04.01.2009 22:26

já osobně to řeším dvěma pasy,jak píše Dino,nikdo pasy nelistuje,ale pro jistotu..
Mít více pasů je samozřejmě legální.S Izraelským razítkem určitě není problém v Egyptě,Jordánsku a určitě problém je v Libanonu a Sýrii,tam fakt neprojdete.Při vstupu do Izraele lze požádat,aby vám dali razítko mimo pas,ale než jsem to řekl já,stihli mi ho tam vlepit...:-)

REEE   Dino 12.12.2008 23:43

Zdravim,pridam taky trosku do mlyna,Emirates patri jiz nekolik let mezi top10,servis je uzasny(telefonovani behem letu….…..)spousty lidi nevi,ze si mohou zerezervovat jidlo z 12i bodoveho menu jeste pred odletem,oproti dvema v letadle(strucny navod na mem prof. v cestopise)Myslim ze je cestovatelsky hrich nevyuzit stop na tranzitni vizum(max.72h)Co se tyce toho viza,nevim kdo tuhle „kachnu“ vypustil jako prvni(uz jsem to cetl snad vsude 8-O )pri zadosti o vyzum se na to samozrejme nikdo nepta,a pri pasove kontrole vam pas nikdo nekontroluje a nehleda razitka,proste mate vizum,otevre pas a da razitko.Sledoval jsem schvalne nekolik uredniku a desitky lidi(jeste ze ty fronty jsou tak dlouhe :-D )Jste vitny turista(o to jim jde ;-) )a pokud nemate vzhled talibance,vse je uplne v pohode.Tenhle Izraelsky blabol uz ale nikdo neodpare :-D Stastnou cestu preji

RE: RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Dzarda 08.12.2008 15:11

Ahoj Lucíí, jo na stránkách MZV taková informace je, ale resil jsem to s Fly Emirates a ti rikali ze tam vozi mraky lidi a nemeli nikdy zadnej problem...tak se mi to zda divny. Ale pas si druhej radsi udelam... :) druhej se neztrati

RE: Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Lucíí 08.12.2008 07:36

Dzarda, jak je to s tranzitním vízem tak to vskutku nevím, ale co se týče pobytu tak ano. Říkali to delgetái CK a pak to bylo vyvěšeno i na stránkách ministerstva zahraničních věcí ;-)

Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Dzarda 05.12.2008 17:58

Tak koukám zkušenosti s tím nemá nikdo žádné, tak asi budu první. Dneska jsem kupoval lístky na Fly Emirates a řekli mi, že je to nesmysl, že razítko z Izraele v pase nevadí...tak nevím kde se vzala ta informace o problémech, asi koluje a nikdo už ani neví kde se vazala...

Tranzitní vízum a razítko z Izraele   Dzarda 23.11.2008 00:38

Ahoj, mám dotaz. Poletíme v únoru přes Dubai s Fly Emirates. Máme v Dubaji cca 9 hodin, tak jsem chtěl udělat malý výlet po městě. Ale zjistil jsem, že možná budu mít problém aby mě tam pustili ikdyž jen na tranzitní vízum, protože mám v pase razítko z Izraele. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky