Skrýt mapudiskuze na mapě

Spojené arabské emiráty

výběr diskuze podle destinace

Diskuze - Hotel AL HAMRA VILLAGE

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Hotel AL HAMRA VILLAGE

22.02.2008 22:34:54 | Simouna

Simouna Chtěla bych se zeptat zda byl někdo z vás v tomto hotelu a pokud ano - zda jsou tady večer nějaké animační programy? Taky na výlet do města Dubai. V katalogu cestovky je uvedeno, že tam jezdí z tohoto hotelu zdarma autobus - je to pravda? Děkuju za všechny příspěvky k tomuto hotelu. Chtěli by jsme tam jet v dubnu. Pokud se to podaří - ráda přidám recenzi na tento hotel a nějaké nové poznatky.

Poslední reakce

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   kali23 13.05.2012 21:18

áno viem, ze pri PP Vás bez vyúčtovania nepustia, a teda vám samozrejme zúčtujú aj depozit a urobia rozdiel... ale pri AI ak aj máte nejaký účet, tak od Vás žiadajú kartu a tou to normálne zaplatíte a depozit blokujú naďalej... nám ho mali blokovať mesiac, to ubehlo včera a suma aj tak nebola uvolnená! medzitým som uz xkrát kontaktovala Hilton, a xkrát mi posielali formuláre, aby som vyplnila znova a znova údaje o pobyte aby mi pár dní pred ukončením blokácie zaslali dalsí formulár na "rýchlejšie" uvolnenie penazí... takze to pekne natiahli na ten mesiac... no uvidím zajtra, budem si mysliet, ze cez víkend banky nepracujú a uvidím, ci to uvolnia zajtra...ak nie, budem to riesit asi cez nasu banku... takze paráda.... ved Paris Hilton musí z niečoho žiť, nie? :))))))

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   msychrova 12.05.2012 15:26

Zdravím, tak jsme už zpět doma :-( Dovolená ve Fortu byla moc prima. Co se týká služeb, tak změna je to,že už nejezdí hotelový minibus do Al hamra Mallu, ale dá se jet taxikem, pokud je velké teplo a jedna cesta vyjde asi na 5 dirhamů. Nákupy v hotelu vůbec neřeší, neplatí zákaz donášení jídla a pití, takže to bylo příjemné. Depozit byl letos 300 dolarů. Všem kteří se tam chystají, přeji příjemnou dovolenou. 8-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Jitka R 28.04.2012 12:07

Měli jsme polopenzi a s depozitem jsme problém neměli. Pravda je, že jsme v průběhu naší dovolené útratu za konzumaci platili až při odjezdu, a tak výše útraty převýšila depozit. Vloni jsme ale platili (až na výjimky) útratu průběžně a i tak, jsme problém s uvolněním depozitu neměli.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   kali23 27.04.2012 22:49

mozem sa opýtať? mali ste all incl. alebo polpenziu? lebo viem, ze pri pp vám urobia vyúčtovanie pri odchode, ale nám pri all incl. depozit akosi ani po viac ako týždni od odletu neodblokovali na kartách... a neviem sa k tomu dopracovat...

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Jitka R 26.04.2012 18:39

Dobrý den, kauce je stejná jako v loňském roce a odpovídá cca 200 USD. My jsme kauci neskládali hotově, ale blokací depozitu na kartě.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   msychrova 25.04.2012 19:57

Zdravím, ještě jsem si vzpoměla, kolik vybírali na hotelu vratnou kauci, loni jsme dávali dvě stě dolarů, tak mě jen zajímá ,jestli není nějaká změna. díky předem za info. :-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   (90.181.102.***) 24.04.2012 12:03

ano, byla jsem ta 2x, je to příjemý prostředí, ticho a klid, jezdí tam mikrobusy k moři, dá se říct že pěšky se tam nechodí, jezdí prakticky pořád, zastaví a patají se i když se chcete opravdu jen projít. Jinak do Dubaje 2x týdně zdarma, doporučuji se objednat hned po příjezdu v hotelu Fort, do nákupního střediska Spinis denně mikrobus pendluje po 16 00 hod., do Rach Al Kaimath jezdí autobus denně. Do Dubaje doporučuji sám nejezdit, tu odvahu jsem tedy neměla, jeden se tam ztratí, ale to myslím opravdu. Lepší je to s průvodkyní. Je tam naprosto bezpečno, muži a to i Arabové jsu k ženám velmi galantní, doporučuji nedráždit nějakým velkým odhalovaním mimo pláž a koupáním nahoře bez. Prostě respektovat že jste na návštěvě, doporučuji, super.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   (89.102.126.***) 22.04.2012 20:27

Část hotelu Palace, která je zprovozněná, je 5-ti hvezdičková (část stále rozestavěná, ale snad již brzo dokončená, bude 7*). Byli jsme v Palace na obědě, protože jsme nečerpali první den příjezdu večeři, a ve srovnání s Village to o tolik lepší nebylo - interiér vypadá lépe, ale jídlo - nabídka a chuťově - lepší ve Village. Pláž se nám ale zdála lepší u Palace v porovnání s Fortem - k dispozici jsou 2 bary - jeden u bazénu, druhý u pláže. Platit v barech se hned nemusí, lze "psát" účtenku na číslo pokoje a při odjezdu zaplatit vše najednou. Velkou výhodou je, že je to blíže na pláž - zatím tolerují, když se prochází přes hotel.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Ajaja 22.04.2012 19:13

Tak to si hosté Village polepšili ? Palace měl být údajně 7-hvězdičkový

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   (90.177.95.***) 20.04.2012 20:07

Zdravím a moc děkuji za informace, napíšu až se vrátíme, jak je to ve Fortu. :-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Jitka R 17.04.2012 19:19

Máte pravdu, už máme dovolenou ve Village za sebou. Hlavní změnou je, že Fort a Village mají jiného vlastníka a tak nelze využívat vzájemně služby hotelů. Fort již patří do skupiny hotelů Hilton. Byli jsme se tam podívat a podle mne se tam nic oproti loňsku nezměnilo (služby jsme ale nevyužili). Rozestavěný hotel u vstupu do Fortu je stále rozestavěný (v březnu to vypadlo, že jsou práce pozastaveny). Village a Palace (vysoký hotel na pláži) dnes patří do skupiny Casa Hotel and Resort. Village je po částečné rekonstrukci - nová recepce a restaurace. Klienti Village mohou využívat služby hotelu Palace - pláž, restaurace. Pokud by Vás ještě něco zajímalo, tak se ozvěte. Jinak přeji klidnou dovolenou :-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   msychrova 17.04.2012 16:56

Zdravím, vypadá to, že nikdo na váš dotaz neodpověděl, i mě by to moc zajímalo, prvního května tam letíme znova, ale letos do Fortu, pokud už máte dovču za sebou písněte co ve Fortu a Village nového oprtoti loňsku.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Jitka R 12.01.2012 17:37

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost s ubytováním v tomto hotelu z poslední doby. Byli jsme tam v loňském březnu a moc se nám tam líbilo, Plánovali jsme letošní dovolenou opět v tomto hotelu, ale prý došlo ke změně majitele a probíhá v hotelu rekonstrukce, některé CK tak přestali hotel nabízet.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   jumbore 03.10.2011 17:12

Cesta do Dubaje trvá cca hodinu, pokud bude zácpa, tak klidně i dvě. Po Dubaji jezděte metrem, je to levnější a rychlejší než taxi.Odpočinek na pláži si tu určitě užijete :-). Všude se píše, jak je tu chudý mořský život - není to tak zlé - letos jsme viděli modré velké medůzy (nic nedělají), spoustu hvězdic, "úzké dlouhé" ryby....

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   (46.23.130.***) 03.10.2011 04:14

Zdravim
ráda bych věděla jestli je povinná kauce 200 euro a za kolik se da pujčit auto na den.prosim o váš celkový dojem z tohoto hotelu
diky Mirka

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 30.09.2011 20:39

Ještě se zeptám...pokud chci mít dovolenou typu: odpočinek na pláži, ale také poznání Dubaje a výlet do Abu Dhabí, je tento hotel vhodný? jede se do Dubaje dlouho? raději bych zvolila totiž tuto možnost, než bydlet v centru Dubaje a na pláž jezdit autobusem...

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   jumbore 30.09.2011 11:03

Tak jsme se právě vrátili a protože jsme v tomto hotelu byli podruhé (minulý rok a teď), tak mám s čím srovnávat. Bohužel Fort už nepatří k tomuto hotelu - a tím ani pláž, restaurace... Jsou to už dva majitelé. K Village patří hotel Residence. Takže můžete na jejich výrazně menší pláž, kde je chlazený bazén. V hotelu probíhá právě přestavba recepce (bourací práce), takže je tam trochu rušno. Místní Pub je kvůli tomu uzavřen. Restaurace je jen maličko omezena - jídlo vozí.Co vím od delegátky, tak někdy od 8.11. budou hosté chodit na stravu do Residence, protože se restaurace uzavře úplně.
Pokud budete mít dotazy, pokud budu vědět odpovím.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   janini09 27.09.2011 12:03

Poslala jsem Vám zprávu na profil :-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 27.09.2011 08:32

Takže obědy v rámci al jsou jen nějaké lehčí? což mi samozřejmě nevadí, ba naopak :) a pití není v ceně al inclusive? A jak je to prosím daleko na pláž?

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   janini09 26.09.2011 19:50

Mame AI a jsme docela rádi,Na lehký oběd chodíme. Pití v restauraci je docela drahé a nejbližší občerstvení je asi 600 metrů od hotelu, jezdí tam zdarma hotelový bus anebo pěšky v horku-néé vedru 8-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 25.09.2011 20:51

Janini09: Máte PP nebo all in prosím? pokud PP, kde se stravujete přes oběd, pokud se stravujete, děkuji :)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   janini09 25.09.2011 20:31

Zdravím z AL Hamra Village.
Pokud budete chtít aktuální info, klidně písněte, jsem tu do 5.10.2011.

Jana

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 25.09.2011 17:23

Takže jste si vždy na oběd zajeli někam do rychlého občerstvení? Děkuji za reakce! :-)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   (94.112.37.***) 23.09.2011 20:36

My loni také měli jen PP a nápoje byly drahé. Bylo jedno, jestli je to pivo, víno či koktejl, pod 30 dirhamů jsme se nedostali, víno bylo leckdy dražší (dle značky, kterou právě rozlévali). Také jsme nápoje řešili nákupem ve Spinneys - výhoda byla, že nás s nimi i přivezli, takže jsme se moc nenadřeli. A vyšlo to cenově asi jako u nás. Naopak levnější než u nás bylo jejich rychlé občerstvení (např. normální "KFC", jen se to jmenovalo jinak....). Pokud jde o výměnu večeře za oběd, tak to jsme nedělali (jedni zkusili a prý byl oběd hrozná "slabota";). Místo toho jsme si párkrát dali oběd ve Fortu místo ve Village, to také jde, ale pozor, některé dny ve Fortu vybírají příplatek, ve Village nikdy.

Re: Pobyt a další info v Al hamra village   (89.176.203.***) 17.09.2011 06:24

nabízejí v hotelu i jiné cestovky levnější zájezdy do Dubaje, nebo do "plachetky "

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 12.09.2011 20:20

Mockrát děkuji Jitko, konečně nějaká kloudná informace :)

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   Jitka R 11.09.2011 18:27

pro DennyM: V hotelu dostane pri ubytovani tzv. vouchery na hlavni jidlo a za ty si muzete dojit bud na obed nebo na veceri. Muzete si tedy dojit na obed v hotelu (pokud budete ubytovani ve Village, obedy muzete cerpat i ve Fortu) a na veceri si dojit do fast foodu v Al Hamra Mall nebo pokud by jste jeli na nakupy do Ras Al Khaim hotelovym busem.
Jinak v arealu hotelu AL Hamra Fort je restaurace "Cabbanas", kde si muzete obed zakoupit (bohuzel neznam ceny).

Re: Pobyt a další info v Al hamra village   Jitka R 11.09.2011 18:20

Depozit je bohuzel povinny. Ceny napoju v hotelu jsou docela vysoke - pivo stoji cca 30 dirhamu, coz je v prepoctu cca 150 kc (tyto ceny byly v breznu t.r.). Proto se vyplati si dojit do obchodu Sppinyes, ktery je soucasti AL Hamra Mall (obchodni dum v blizkosti celeho hoteloveho arealu). Tam ceny piva jsou stejne nebo mozna i o neco nizsi nez u nas.

Re: Hotel AL HAMRA VILLAGE   DennyM 10.09.2011 09:15

Zdravím, měla bych také dotaz:) Také by mě zajímala cena nápojů. A hlavně, pokud má člověk polopenzi, co jíte přes oběd? Nepatřím rozhodně k žádným jedlíkům speciálně vyhledávajícím all in, jsem jen zvyklá jíst pravidelně, takže pokud se nasnídám ráno v 8, do večeře mám přes celý den rozhodně hlad. Poraďte Vaše tipy a rady ;) děkuji

Re: Al Hamra Village + Fort   jenda (94.113.203.***) 09.09.2011 20:39

prosím o telefoncký kontakt, pošlete mi sms na číslo 00420774177505,jedu tam 18.10
děkuji