Spojené arabské emiráty - Diskuze

Dobrý den, můžete mi poradit, zda je do SAE mít sebou raději dolary nebo eura?.
Díky, Jitka
Jeste mala rada pro platbu kartou (pro ty kdo nevi ... aby me zase nekdo nerekl ze poucuju). Pri platbe dostanete na vybe, zda chcete, aby platba probehla v CZK nebo v Dirhamech .... volte samozrejme v dirhamech, abyste se vyhnuli dvojimu prepoctu meny. Muj prepocet u bezne karty CSOB (master) treba 30.12. ... 6,31 za 1 dirham. Tak kdo chce, muze si vyhledat historii kurzovniho listku a zkusit pocitat Ja tech par haliru nikdy neresim, protoze v souctu je to na celkove naklady za dovolenou v emiratech opravdu nevyrazna polozka.
USD fixne 3,65 dirhamu za 1 dolar, kurz eura nevim. Vsude jsou i ATM bankomaty.
Pochopitelne muzeme rozebrat i to, ze ruzne bankovni ustavy maji ruzne kurzovni listky, nakup cizich men se da provest take ve smenarnach s ruzne vypsanymi hodnotami, stejne tak muzeme smenu provest v zahranici ... za mirne odlisne kurzy na ruznych mistech. Ale z vlastni zkusenosti mohu rici, ze pro bezneho smrtelnika, ktery nejede utracet velke penize ty rozdily otoci v par fresh juicech a je to. Takze samozrejme jak kreditni, tak debetni karty jsou akceptovany temer vsude, krome trziste (tim nemyslim gold souk) ... takze neni nic pohodlnejsiho, nez se nestrachovat o to, jestli me nekdo neukradne penize a pouzit na vetsine mist platebni kartu. Pokud nemate kartu treba Mbank, ale bezny produkt CSOB ci KB (pro chytlave existuji i vyhodnejsi karty), potom mi vzdy prepocet vychazi primo pri platbe kartou lepe, nez jakakoliv smena. I smenarnik musi mit na chleba. Ale to jsou moje zkusenosti, nekdo muze mit jine.

No to tedy nevim - každý nemá kreditku - to je mozna rozsirenejsi normalni platebni karta - a i stou se hodne nechytate - navíc prevod men není tak vyhodny jak ve smenarne - většina ceskych bank s touto menou neobchoduje - kurz jde přes zprostrekovatele kde se cena navysuje
Sloučila jsem sem témata o výměně peněz. Zdraví Zuzana
V Emiratech je fixni kurz za dolar (roky a roky a roky) t.j. 3.65 AED = 1USD. Nejlepe je platit kreditni kartou.

Vymente si dirham uz v cechach ve smenarne rovnou za koruny - většinou je to i vyhodnejsi nez dolary a pak zas dirhamy
Kurz eura a dolaru vůči jejich dirhamu je podobný, takže je to skoro jedno. České koruny tam nevyměníte.Takže dolary nebo eura a tam vyměnit na dirhamy.
v létě letíme do emirátu a vyměnit peníze na dolar,euro a nebo české koruny

Zdravím,
mám na tady skromný dotaz. V červnu se chystám letět do dubaje ale panuje tu rozdílné co tak čtu rozmluva otom jak a kde je výhodná výměna. Co tak pročítám cestovní kanceláře tak ty radí vyměnit české koruny na dolary a ty pak vyměnit v Dubaji na Dirhany, ale když se podívám přímo na stránky dubajského letiště na směnárnu tak tam mají kurz na české koruny že je vyměnují na dirhány přímo na letišti a tak jsem zmatený. Prosím kdo jste tam již byl ted nějak v poslední době mužete mi napsat jak jste to udělali vy? díky a klidně mi ho napište na email odpověd. wolf.ik@centrum.cz