Dobře,ale mám pocit,že tady píšu moc dlouhé články,abych zbytečně neobtěžoval.Když tak mi to dejte najevo a já toho nechám.Taky jsem váhal mezi Marinou a JBR, ale jsem rád,že jsem zvolil JBR.Na mapě se to nezdá, ale z Mariny už pěšky na pláž nedojdeš(nebo dojdeš,ale musíš bydlet u mostu a nebo počítat s pořádnou procházkou,která v horku není zrovna dvakrát příjemná),což pro někoho ale nemusí hrát zásadní roli.Celá čtvrť JBR je podestavěná garážemi a mezi těmi mrakodrapy je pěší zóna,takže se tam cítíš jaksi ne až tak ve městě,protože jinak jezdí všude moc aut a tady můžeš vyjít ven jen tak pocourat se,takový klid.A když sejdeš dolů,tak jsi hned mezi kavárničkami.Na sámošku vidíš z balkonu a např, vodu jsem nakupoval tak,že jsem zaplatil a požádal o delivery...a 2 metry za mnou šel s nákupním vozíkem indický pracovník až do bytu. No a já chtěl být hlavně u pláže, na což měl tento byt naprosto dokonalou polohu, protože se vyjde z baráku, pár metrú rovně za nosem, výtahem dolů na ulici a rovně přes parkoviště k moři. Nikde žádné obcházení.Řekl bych, že hosté např. hotelu HABTOOR to mají od recepce k vodě dál.To se mi moc líbilo. Uvažuji,že si to příští rok zopakuji.A na Marinu nejdu.Co se týče příjezdu...také jsem přiletěl před půlnocí(asi o hodinu dřív).V žádném případě mi odbavení netrvalo 2 hodiny.Byl jsem venku za necelou hodinu,nejdéle jsem čekal na kufr.Jinak na letišti...heslo jdi s davem,dav ti ukáže co máš dělat(týká se to kontroly víza i očního skenu...zní to hrozně,ale jde to jak na běžícím pásu,nemáš se jak ztratit).Navíc je vše velmi dobře značené a ven vede jediná cesta.Zajímavé bylo,že řidič nečekal bezprostředně u východu z letištní zóny, ale u EXITU 2 až venku na vzduchu,což se nakonec ukázalo jako prozíravé(asi to mají zmáklé),protože ihned po výlezu z příletové haly byl obrovský dav čekačů s cedulkami a tam bychom se hledali asi hodinu.Venku jsme se našli raz dva.Ale podotýkám,že o přepravu jsem si požádal a od začátku jsem ji chtěl free.Také jsem chtěl mít k dispozici nějakou pitnou vodu pro začátek,než si něco seženu.Měl jsem odvoz i vodu.Pokud by v odvozu nastala nějaká změna..taxi jezdí pořád, cenu odhaduju na 50-60AED(300 Kč).